Irlanda si Anglia permit cea mai ridicata valoare a alcoolului din UE, 0,8 mg/l. La fel de permisive sunt Elvetia si Luxemburg. In Norvegia si Suedia valoarea admisa este de 0,2 mg, echivalenta cu cateva inghituri de bere.. Majoritatea tarilor europene accepta soferi cu maxim 0,5 mg/l. Conventia e aplicata de Spania, Belgia, Austria, Olanda, Italia si chiar Bulgaria. Unele tari aplica criterii suplimentare pentru incepatori sau soferii ce transporta persoane. Pana in 2010 UE tinde spre o uniformizare a baremului spre valoarea de 0,2mg/l.

In Romania legislatia este foarte aspra. In acest sens articolul 79 din Noul Cod rutier prevede: �Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de c�tre o persoan� care are o îmbibaţie alcoolic� de peste 0,80g/l alcool pur în sânge ori o concentraţie ce dep��e�te 0,40mg/l alcool pur în aerul expirat se pedepse�te cu închisoare strict� de la unu la cinci ani�.

Pentru a evita neplacererile produse de consumul de alcool va punem la dispozitie o gama larga de aparate alcooltest electronice. Alcooltestul evidentiaza rapid prezenta alcoolului in organism prin testarea aerului expirat. Aparatele alcooltest electronice pot fi achizitionate acum fara nici un fel de restrictii de orice persoana care vrea sa elimine neajunsurile determinate de consumul de alcool. Detalii la www.alcooltest.ro