Consumul de alcool la volan ramane asupru pedepsit desi noul cod rutier aduce schimbari importante in legislatie.

In acest sens, articolul 79 stipuleaza: “Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o îmbibatie alcoolica de peste 0,80g/l alcool pur în sange ori o concentratie ce depaseste 0,40mg/l alcool pur în aerul expirat se pedepseste cu închisoare stricta de la unu la cinci ani”.

O statistica oficiala a Ministerului Sanatatii releva faptul ca 10% din populatia tarii are probleme cu alcoolul, procent ce se afla in plina crestere. Unul din 6 romani consuma in mod frecvent bauturi alcoolice

Romania este una dintre putinele tarii in care birturile au clienti la 7.00 dimineta.

Costurile indirecte ale consumului de alcool rezulta din scaderea productivitatii si performatelor, din utilizarea ineficienta a timpului de lucru, din intarzieri si absenteism. Consumul de alcool afecteaza moralul si relatiile cu colectivul, conduce la o purtare necorespunzatoare, indisciplina si la efecte negative asupra imaginii companiei si relatiilor cu publicul.

Consumul de alcool la locul de munca mareste riscul accidentelor, pune in pericol viata consumatorului si a celor din jur. Alcoolul afecteaza deci randamentul la locul de munca ducand la scaderi ale profitului.

Pentru a descoperi si descuraja consumul de alcool va punem la dispozitie o gama larga de aparate alcooltest electronice.

Alcooltestul evidentiaza rapid prezenta alcoolului in organism prin testarea aerului expirat.

Aparatele alcooltest electronice pot fi achizitionate acum fara nici un fel de restrictii de orice firma care vrea sa elimine neajunsurile determinate de consumul de alcool.

Detalii la www.detectie.ro www.alcooltest.ro